tiistai 23. kesäkuuta 2015

Lakis, Akis ja Rakis B)

Olempas ahkera, ensimmäinen päivä kotona loman jälkeen ja nyt jo saan jotain aikasiks. Viimekesän reissulta en sitten koskaan tehnykkään postausta. On kyllä vahvasti taas semmonen fiilinki, etten osaa kirjottaa yhtään. Mutta nyt asiaan!

Lähdettiin matkailemaan Pargaan poikaystäväiseni kanssa. Parga, koska se vei sydämeni täysin viimekesänä. Frozen yoghurt koju oli myös yksi iso syyllinen tähän, koska sieltä sai halvalla maailman parasta jäistä jugurttia ja vieläpä kinder bueno kastikkeella. Ooh.
 Parga on kaunis, pieni, värikäs ja sokkeloinen rantakaupunki Kreikan mantereella. Tällä kertaa meijän hotelli sijaitsi ihan keskellä kaikkea, ja se oli kyllä mukavampaa, kun viimekesäinen kilometrin jyrkän ylämäen päässä sijaitseva hotelli. Nyt pääsi syömään ja rannalle nopeasti ja vaivattomasti. 
 Lyhyesti sanottuna syötiin hyvin, otettiin aurinkoa, uiskenneltiin, sotkeuduttiin hiekkaan, sukelleltiin, chillailtiin, syötettiin kissoja, syötiin frozen yoghurttia, syötiin gyrospitoja, retkeiltiin, hämmästeltiin vuohia lava-autossa, juteltiin taxikuskin kanssa Kreikan taloudesta, käytiin vuorilla, veneiltiin, uiskenneltiin kuolemajoessa, kiivettiin linnaan ja muuta mukavaa.

Kuvat kertokoon lisää, ja minä aina kun tarve vaatii B)
On kyllä vahvasti taas semmonen fiilinki, etten osaa kirjottaa yhtään.Koska Parga sijaitsee mantereella, sieltä on hyvät mahikset päästä retkeilemään kaikkiin hienoihin paikkoihin, kuten nyt Meteoran luostareille. Aamu seitsemältä lähettiin matkaamaan bussilla kohti näitä upeita luostarivuoria, ja matkaa oli kolmen tunnin verran. Näky oli kyllä täysin sen matkan arvoinen, koska en ole ikinä nähnyt mitään niin upeeta. Kuvista ei nää läheskään noiden vuorten kokoa ja upeutta, mutta eiköhän ne jotain suuntaviivaa anna.
Paluumatkalla poikettiin vielä vuoristokylässä, missä voi lasketella talvisin. Arkkitehtuuri oli jännää, alppimaista, mutta silti kreikkalaista. Sää oli myös ihan virkistävä, koska satoi vettä ja ilma oli raikas. Erittäin epäkreikkamaista. Maisema siellä muistutti enemmän Kanadaa kun Kreikkaa. Jokatapauksessa oli oikein virkistävä tauko siitä tukalan kuumasta meri-ilmasta.Mies kalastaa sateenkaaren alla B)
Käytiin myös veneretkellä, joka oli vähän pettymys. Mukavaa kuitenkin oli, vaikka siniset luolat jäikin näkemättä ja pysähdys Paxoksen saarella oli älyttömän pitkä. Veneessä on onneks aina mukavaa, ja delfiinikin nähtiin, vaikkakin aika kaukana.

Sitten päästiinkin minun lempparipaikkaan varmaan koko maan päällä, eli Acheron joelle. Kreikan mytologian mukaan tätä jokea pitkin kuljetettiin kuolleiden sielut manalaan. Kristallin kirkasta turkoosia vettä, joka on niin puhdasta, että sitä voi juoda. Luonto joen varrella on aivan upeeta, melkein kun olis jossain sademetsässä. Monta kymmentä metriä korkeat kiviseinämät nousee joen molemmilta puolilta, ja näky on kun Lord of the ringssistä. Virta on aika kova, joten hyvän jalkatreenin aikankin saa. Välillä joki menee niin syväksi, että on pakko uida, ja välillä virran takia tuntuu, että uisi paikallaan, tai takapakkia. Jokatapauksessa kokemus on aivan upea, vesi on mukavan viileää, ja takasinpäin voiki sitten vaan jillata virran mukana. 
Pari rantapäivääkin ehittiin viettää,  Suuremmilta palamisilta säästyttiin ja ihan kohtuullisesti ehin ruskettuakki. Aina on pakko ottaa vähintään yksi hiekkavarvaskuva.
Vikana iltana kiivettiin Pargan vanhan linnan päälle kattelemaan auringonlaskua. Minun hiukset ja tuuli ei kyllä oikein tykännyt toisistaan.Yritin kiivetä puuhun.


Viikko meniki nopiasti ja takasin kotiin. Alla tunnelmat:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti